Bloggen

Marknadsföringsstrategi – vägkartan till framgång

Din marknadsföringsstrategi är en plan för hur du ska nå din målgrupp. Mixen av kanaler som du väljer för att nå din målgrupp avgör din strategi. De kanaler du väljer kan omfatta traditionella tryckta och sändningsbaserade medier, onlineannonsering, sociala medier, mobilappar med mera.

Upptäck mer om marknadsföringsstrategi här.

Du bör också ta hänsyn till dina konkurrenter, resurser och konsumenter för att bestämma den bästa strategin. Nedan följer några tips som hjälper dig att skapa en vinnande marknadsföringsstrategi. En strategi är bara så effektiv som dess genomförande.

En bra marknadsföringsstrategi är mätbar och upprepningsbar. Du bör inte behöva omarbeta din strategi varje år, men du bör se över den om ditt mål ändras eller om din marknad förändras. En marknadsföringsstrategi bör också innehålla forskning. Du bör samla in information om din marknad, till exempel demografi, ålder, kön och familjetyp. Håll ett öga på marknadsförändringar, eftersom dessa kan påverka din marknadsföringsstrategi. Om din marknadsföringsstrategi inte har visat sig fungera tidigare är det dags att uppdatera den.

En effektiv marknadsföringsstrategi definierar den långsiktiga planen för den produkt/tjänst du erbjuder, dess marknad och de bästa sätten att nå den. Din strategi måste utnyttja behoven, önskemålen och vanorna hos din målgrupp för att skapa den mest effektiva marknadsföringskampanjen. Den hjälper dig också att skapa en stark relation med dina befintliga kunder. Kort sagt är en marknadsföringsstrategi din vägkarta till framgång. Du kan använda den för att lansera kampanjer, bygga upp varumärkeskännedom och identifiera nya marknadssegment.

Hur man skriver ett pressmeddelande

Om du planerar att skicka ut ett pressmeddelande måste du tänka på innehållets layout. Ett typiskt pressmeddelande följer ett pyramidformat, där den viktigaste informationen placeras först och finare detaljer kommer därefter. Denna struktur gör det lätt att redigera, samtidigt som de viktigaste frågorna besvaras. Det bör också vara en öppen layout, så att det är lätt att upptäcka upprepningar. Nedan följer några tips för att skapa ett pressmeddelande:

Ett annat effektivt sätt att inkludera nyhetsvärderande information är att relatera pressmeddelandet till aktuella händelser. Microsofts nyligen genomförda förvärv av Activision är ett utmärkt exempel. Detta drag kommer att ge glädje åt spelvärlden, och företagets chefer förklarar varför detta drag är fördelaktigt för företaget och samhället. Införliva visuella element för att förstärka berättelsen, t.ex. foton eller videor. Du kanske vill inkludera ett eller två citat från förvärvet.

Överskriften ska fånga läsarens uppmärksamhet och förmedla kärnan i historien. Tänk på vilka rubriker dina målgrupper kommer att läsa. Ett pressmeddelande som erbjuder nyhetsvärdigt innehåll kommer att slukas av journalister. Det är en win-win-situation för både företaget och pressen. Det kan också hjälpa dig att skapa relationer med journalister genom att förse dem med information och uppdateringar om ditt företag. En journalist kan också hjälpa dig att bygga upp en profil och skriva djupare historier om historien genererar tillräckligt mycket uppmärksamhet.

En bra rubrik är avgörande för att ett pressmeddelande ska bli framgångsrikt. Kom ihåg att det finns hundratals pressmeddelanden varje dag och att din rubrik måste väcka journalisternas uppmärksamhet. En bra rubrik förmedlar värdet av din nyhet och är nyckeln till ett pressmeddelandes framgång. En rubrik är fyren som leder läsarna till ditt pressmeddelande och kommer att tjäna dina pengar tiofalt. Tänk på en rubrik som lyfter fram ditt företags framsteg eller dramatik. Och kom ihåg att inkludera en länk till din webbplats om det är möjligt.

Hur du använder artikelmarknadsföring online för att främja din webbplats

Att använda artikelmarknadsföring som ett verktyg för att marknadsföra din webbplats kan ha många fördelar. Ökad synlighet online och ökad trafik är två viktiga fördelar med artikelmarknadsföring. Det ökar inte bara försäljningen utan odlar också en lojal publik. Ökad sidrankning i sökmotorer är en annan fördel med artikelmarknadsföring. Detta beror på att fler människor kommer att kunna se din webbplats, och ju högre din sidrankning är, desto fler potentiella kunder kommer du att kunna nå.

Som författare kan du styra hur mycket reklamutrymme du får från artikelmarknadsföring. Med den här metoden kan du se till att inga andra annonser konkurrerar med ditt innehåll, och du kan kontrollera dina egna intäkter. Genom att använda ditt eget varumärke kan du enkelt undvika att bli upptäckt som bedragare. Och eftersom de flesta människor inte gillar att känna sig som säljare är det viktigt att undvika alla försök att sälja produkter eller tjänster för att skapa en autentisk närvaro på nätet.

När du skriver artiklar, se till att snurra dem innan du skickar dem till artikelkataloger. Duplicerat innehåll rankas vanligtvis inte bra i sökmotorerna, så se till att spinna dina artiklar innan du skickar in dem. Försök också att inkludera din webbplats webbadress i fältet för författarens biografi. Genom att tillhandahålla en länk som läsarna finner intressant kommer din webbplats att länkas till av läsarna. Om du vill göra din strategi för artikelmarknadsföring online effektivare kan du prova att använda syndikering.