Bloggen

Upptäck charmiga resmål runt Medelhavet

Det finns många sätt att upptäcka öarna kring Medelhavet. Från land till vatten, från hav till luft, har du många alternativ för semester i detta område. Här är några förslag på hur du väljer din resa.Det är möjligt att resa över Medelhavet på land eller till sjöss. Det turkiska havet är den viktigaste transportvägen genom detta område, som är den viktigaste vattenvägen i östra Medelhavet. De som vill besöka de grekiska öarna kan resa landvägen. Allt som behövs är några dagar att utforska den västra delen av östra Medelhavet genom Aten, Istanbul och Nicosia.

Vissa besökare gillar att ta en kryssning. Det finns flera lyxiga kryssningsrederier som stannar i östra Medelhavet samt i hela västra Medelhavet. En kryssning kan ge unika upplevelser som att bo i ett palats från 1700-talet eller ta en promenad genom en av Greklands vackra byar. Medelhavet kryssningar erbjuder möjligheter att upptäcka öarna via vatten. Beroende på var du seglar till, kan du resa till öarna med vatten eller land. Fartyg i Egeiska havet stannar ofta på de grekiska öarna eller Cypern, och kryssningsfartyg som dockar i Italien och Spanien kommer att stanna i många hamnar längs vägen. Ett bra exempel på denna typ av båttur är “Båt i Medelhavet” turné, som erbjuder gästerna möjlighet att utforska historiska destinationer. Andra populära destinationer inkluderar Rom, Neapel, Venedig och Sicilien.

Aktiv semester

De hamnar som är mest populära bland turister som upptäcker Medelhavet öarna är Kreta, Rhodos och Korfu. Om du besöker de grekiska öarna, de flesta fartyg researrangörer erbjuder kryssningar från Aten. En av de mest populära grekiska öarna är Mykonos. Du kan bo i ett traditionellt bed and breakfast och njuta av traditionella grekiska rätter och aktiviteter som parasailing och simning. Du kan också delta i vattensporter eller njuta av andra aktiviteter som erbjuds under semestern. Simning är populärt bland människor som aldrig har gjort det förut, samt segling och dykning.

Vissa resenärer väljer att ta en båttur genom Medelhavet. Varje år startar båtturer runt Grekland och  Turkiet före september månad. Organiserade turer inkluderar vanligtvis camping, vandring och simning. Vandring och shopping är populära attraktioner. Många av dessa båtturer kommer att resa genom de italienska hamnarna och ta besökare till olika öar som Sicilien och Sardinien.

Förutom att resa med vatten, det finns många romantiska hotell att besöka. För par erbjuds privata middagar med romantiska vyer De kan tillbringa en romantisk kväll tillsammans och dela berättelser om sina resor. Dessa intima semestrar gör det möjligt för par att njuta av fantastisk utsikt över världen medan du njuter av kulturen och spänningen. Det finns gott om ställen att se, göra och uppleva medan du upptäcker Medelhavsöarna. Naturligtvis kommer du vill spendera tid på att utforska de omgivande områdena också. De turkiska och grekiska öarna är fyllda med gamla ruiner, charmiga byar, vackra landskap och massor av kultur. Du kan njuta av medelhavsregionens kultur och historia, samt ägna lite tid åt att sola på stranden.

När du besöker Medelhavsöarna, se till att besöka öns historiska museer, såsom: den romerska Coliseum, Parthenon, Templet i Artemis i Efesos, Akropolis i Aten och Parthenon. Du kan njuta av turer på dessa platser som inkluderar fysiska övningar, sightseeing och kulturella program. att få kunskap om regionen. och dess historia. Många människor som besöker Medelhavet öarna njuta av shopping. Det finns många butiker som erbjuder objekt som kläder, smycken, smycken, antikviteter och möbler. Butikerna visar ofta vackra konstverk och målningar. Även om du inte planerar att handla, kommer du att njuta av att äta i en av de lokala restaurangerna. som kommer att tjäna medelhavsmat som ligger nära hemmet.

För vidare information om resor, se denna sida resefokus.se.