Bloggen

Uthyrningstrender för den privata sektorn

Sysselsättningstrender inom den privata sektorn är svåra att dechiffrera från den offentliga sektorn. Statliga uppgifter kategoriseras som privata av en anledning. Det är därför jag listar ut den privata sektorn hyra trender här.

Statliga inköp: När regeringen köper något, betalar de full detaljhandel för allt. De köper inte på prislapp ensam. Fundera på hur mycket du skulle behöva spendera för att köpa en bil hos återförsäljaren, eller en iPhone i en butik. Faktor i kostnaden för att hyra en bil av dem. En bilhandlare skulle ta ut höga räntor för att få en bil där ute, och bankerna skulle inte tillåta dem att gå in standard. När ett företag inte får tid att räkna ut en avkastning på sitt köp, det är en privat sektor köp. En bilhandlare skulle gå i konkurs inom några månader om de inte hade statliga kontrakt. Likaså köpa ett litet företag lån i full detaljhandeln kan leda till katastrof om du inte är säker på hur man använder medlen. En annan vanlig privat sektor köp är saker som medicinsk utrustning. Detta är ganska vanligt i den medicinska industrin, där regeringen, sjukhus och försäkringsbolag alla köper vad som behövs.

Offentlig-privata partnerskap: Eftersom den privata sektorn utsätts för påtryckningar för att hålla jämna steg med tillståndet i ekonomin, är de ramp upp sina PPP insatser. De mindre företag och entreprenörer som inte finns i hälso- och sjukvården kommer fortfarande att vara en del av denna “fördel” baserad plan. Det andra sättet att offentlig-privata partnerskap hjälper ekonomin är att de hjälper dessa företag och entreprenörer genom att hålla sina omkostnader i schack, vilket är att hålla priserna i schack. Offentlig-privata partnerskap har också varit mycket framgångsrika med vissa energiföretag.

Den privata sektorn använder information mer än den offentliga sektorn, så att allmänheten inte har tillgång till den nuvarande marknadsutvecklingen. För att få saker att fungera, är regeringen lutar mot marknadsföring av företag och produkter på det sätt som är mest effektiva för dem. Du kommer att höra organen nämna saker som “Nyckelfärdiga,” och “The Economy Turns,” etc. Den privata sektorn är naturligtvis lika viktig för ekonomin som den offentliga sektorn. Det är bara det att de är mer effektiva på att vara effektiva.

Besök denna sida fassigesgard.se för näringslivsfrågor.