Bloggen

Vattenläcka – kostsamt och tråkigt

Vattenläcka i ditt badrum kan vara skadligt och kostsamt. Det är inte bara svårt att fixa, men kan också orsaka många kostsamma problem om de inte är korrekt fixerade. Även om det kan tyckas lätt att stänga av vattenförsörjningen vid vattenledningen eller på en köksblandare, du måste komma ihåg att vatten från VVS-systemet som går till ditt hem är fritt strömmande vatten. Det finns många rör som levererar vatten i hela ditt hem och om en av dem läcker, kan det göra problemet mycket värre än det var innan.

Normalt är VVS ganska billigt att ersätta om det finns ett stort problem med ett rör. Men om din vattenförsörjning levereras av en separat källa som en septiktank, med ditt vatten avstängd kan orsaka mer skada än du förväntar dig. Därför, om det finns en stor mängd vatten läcker ut ur ditt badrum, är det en bra idé att ringa in proffs. Det första steget i korrekt fastställande av en vattenläcka är att veta var problemet faktiskt är. Ta en titt runt området för att se om du kan hitta några tecken på en vattenläcka. När du har hittat källan till läckan, hitta ett robust föremål som ett litet träbord eller gips ombord som hjälper till att stödja de större rör utlopp som orsakar läckan.

Ring en rörmokaren

Leta sedan upp källan till vattenkällan. Om vattnet kommer från ett trasigt rör, en liten läcka, eller en punktering i väggen, ta hand om det direkt. Ibland kan skadan repareras, medan den ibland behöver bytas ut helt. Om röret är för stort för att reparera, kan en entreprenör försöka reparera läckan. Medan de försöker lapp läckan, ring din rörmokare att schemalägga en tid för att kontrollera om andra möjliga problem som kan orsaka vattenläckan. Om du bor i ett äldre hem, vattenledningar kan behöva bytas ut helt. Detta är särskilt viktigt om din familj tillbringar mycket tid i badrummet. Om vattenläckan är inne i badrummet, är problemet lättare att hantera. Först, om röret är spruckit, ring en professionell att få den reparerad omedelbart. Ett annat alternativ skulle vara att fixa sprickan med några VVS tätningsmedel. I de flesta fall kommer du inte bara att kunna reparera röret, men din familjs hälsa och vattenförsörjningen kommer att vara tillbaka till det normala mycket snabbt. Om röret är i mitten av golvet i badrummet, då kan du ha något annat val än att ringa in rörmokare. I det här fallet misströsta inte. Din familj kan fortfarande ha sin dusch och varmvatten utan problem i samband med vattenläckor.

Många vattenläckor kommer från dåligt underhåll av rören i hemmet. Om du inte kan åtgärda problemet, då är det viktigt att ringa en rörmokare direkt. Det bästa sättet att få vattnet i och ut ur ditt hem är genom VVS.

För vidare information om hantverkstjänster, se denna sida rorochvatten.se.