Bloggen

Anmäla till ett maraton – en tränings utmaning

Visste du att alla 5,6 mil maraton inte börjar på samma ställe? Just det, de börjar alla från olika platser. Varje lopp är lite annorlunda och lite start och mål på mycket olika vägar. Så, när ett ras namn blir nedskriven som ett maraton, vad ska det betyda? Om du vill komma ända ner till den punkt, är den officiella vägen för Boston Maraton helt annorlunda än Phoenix Maraton eller New York City Maraton. I själva verket kan man till och med säga att Phoenix Maraton är mer av ett halvmaraton. Det betyder att avståndet är längre, och du kommer att gå runt en kortare kurs. Detta beror på det faktum att maraton är en mycket lång händelse med ett gäng olika kullar, kullar med kurvor och hopp som kräver olika körstilar.

Vältränad inför loppet

Dom som springer maraton måste ta hänsyn till dessa faktorer när de är ute kör genom terräng som är mycket obekant för dem. Det finns så många hinder i ett maraton att det kan vara mycket svårt för människor som inte vet mycket om att köra för att hänga med andra. Medan du kör genom långa sträckor kan vara mycket spännande och utmanande för löpare, är det också ganska farligt. Alla dessa kullar, kurvor som kräver olika kör tekniker kan sätta en löpare i en hel del smärta. Maraton är medvetna om detta och är utbildade för alla dessa olika situationer. De vet att det inte är själva löpningen som kan skada deras ben eller få dem att bli skadade, det är vad de gör efter att de är skadade. Att vara skadad är bara en av de många problem maratonlöpare möter varje år, och om det är en skada som orsakar dem att missa ett lopp, kan det bokstavligen kosta dem en massa pengar.

Maraton som inte tränar ordentligt kan sätta sig i riskzonen, särskilt när de måste springa mycket snabbt eller har inget sätt att öva sin körteknik. Skador på vrister, knän, höfter och rygg är mycket vanliga under maraton. Maraton bör kunna känna igen när de kör för fort eller har övat något fel och de bör kunna följa sin utbildning för att se till att de kör bra. Kör snabbt och stoppa för tidigt är de största problemen löpare står inför, och medan dessa problem kan övervinnas, det är viktigt att maratonlöpare vet vad de ska göra när de känner någon smärta.

Att ha en bra träningspartner som också är en maratonlöpare kan bidra till att förebygga skador och hålla en löpare från att bli för skadad. Du kan diskutera dessa problem med dina kolleger maratonlöpare och hjälpa varandra att hitta sätt att förbättra din kör stil.

En samling texter om träning finns här sodertaljehif.se.