Bloggen

Idéer för en romantisk inredning

Gör din romantiska utrymmen passar för en kung eller drottning med några av de många romantiska inredning idéer som finns idag. Dekorera med romantik kan vara så enkelt som att placera rosor i ett hörn. Eller det kan gå längre och skapa en samlingspunkt kring vilken att uppmärksamma och minnen. Romantiska accenter inkluderar alla möjliga saker från dina personliga tillhörigheter till objekt som finns i rummen i ditt hem. Romantik kan även manifesteras i möbler du väljer för ditt sovrum, vardagsrum, kök eller ens rummen på ditt kontor. Med så många val tillgängliga är det lätt att bli förvirrad.

Inred med rosor

När du funderar på att lägga till lite romantik till ditt rum kom ihåg den röda rosen, eller någon annan blomma du väljer för din inredning, kommer omedelbart att lägga till en speciell känsla av romantik. Blommor är den perfekta accent för romantisk inredning eftersom de kan väljas i en mängd olika färger och former. Större röda rosor eller stora mittpunkter fyllda med röda rosor kommer att ge ditt rum en dramatisk look. Men om du letar efter något lite enklare, överväga något som liknar ett handgjort hjärta, en behållare som du kan använda för att hålla andra skatter eller ett konstverk som ges till dig regelbundet som en påminnelse om kärlek. Röda och vita blommor placeras i ett hjärta form är en annan favorit dekoration för romantisk utsmyckning. Ett guldhjärta i form av ett hjärta är också ett fint val. Med mer än en typ av blomma kommer att lägga till en extra antydan till romantik till rummet. En bukett rosmarin, en tulpan eller violer i form av hjärtan kommer att ge en fin touch till rummet, medan en vit eller ljusrosa ros kommer att lägga till en mild touch av sötma.

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg när du funderar på att dekorera ditt utrymme är att vara säker på att det kompletterar resten av inredningen. Din romantiska inredning bör vara något som komplimanger färgschemat i resten av utrymmet. Till exempel, om du bara har inrett ett vardagsrum, bör färgerna på mattan, tapeter och tillbehör vara ljusa och glada. När du renoverar kanske du vill överväga att gå för en antik look, lägga till lite drama till inställningen eller skapa en romantisk miljö från grunden. Om du redan har en traditionell gammaldags stil vardagsrum kanske du vill hålla detaljerna mycket traditionella, såsom gungstol och antikviteter på manteln. Överväg att göra om hur väggarna är ordnade i ditt rum. Om du har en modern känsla till ditt rum, sedan lägga till en modern touch genom att använda blomsterarrangemang i en blandning av mjuka färger, allt från röda och gula till rosa och apelsiner. Du kan även införliva antika tillbehör, som spetsgardiner eller prydnadssaker hållare, i din nya design, särskilt om du målar väggarna en neutral nyans.

Bara att göra en insats för att spendera tid med nära och kära är ett utmärkt sätt att skapa minnen. Romantisk inredning kan göra ett trevligt komplement till ditt hem och lägga till romantik av dessa minnen.

För mer inredningsinspiration besök denna sida neoklassiskt.se.