Bloggen

Träpanel – en inrednings detalj för väggar

Träpaneler är mycket populärt av olika skäl. Den finns i en mängd olika storlekar, färger och mönster. Det har också ett stort utbud av priser. Det är den perfekta lösningen för någon som vill göra om sitt kök eller kontorsutrymme. Det finns många olika typer av träpaneler.Var och en har sina egna fördelar och nackdelar.

Den vanligaste typen av träpaneler är trälister. Det är en tunn träskiva med mellanrum mellan var och en av lamellerna. Mellanrummen skapar öppna ytor mellan lamellerna som bidrar till att skapa ett unikt utseende. När du väljer rätt storlek på trälister för ditt projekt, vill du vara säker på att mäta den noggrant. Om du försöker skära en av bitarna kortare än den andra bitarna kommer att vara för tätt ihop. De kommer inte att passa ihop alls.Träribbor finns i många olika tjocklekar och bredder. Trälistens bredd mäts från ena änden till den andra.  Denna mätning görs vanligtvis med hjälp av en måttband. Det är viktigt att se till att du tar denna mätning så att du inte slutar med trä lameller som är för tunna eller för tjocka.

En annan aspekt att tänka på när du väljer din trälist är att tjockleken på listen kan också ha en effekt på hur mycket ljud det gör när den vibrerar. Även om det finns några tunnare lameller som gör lite eller inget buller de är oftast dyrare än tjockare lameller. Dessa tjockare lameller kommer att göra ett ljud, så du bör överväga hur högt ett rum du arbetar i när du köper din lister.Träpaneler kan installeras på valfritt antal sätt. Om du planerar att installera trä lameller i ditt kök, måste du veta vilken storlek på lameller du behöver. När du har bestämt dig för storleken måste du hitta ett sätt att installera lamellerna.

Du kan använda en liten del av väggen som paneler och sedan installera resten av väggarna med skruvar eller spikar. Du kan också välja att placera lamellerna på sidan av väggen. Detta skulle kräva att väggen är platt och nivå och är det enklaste sättet att installera träpaneler. Du kan också lägga lamellerna spola mot väggen men det kommer att ta längre tid att installera eftersom det innebär att bli av med vissa väggyta.

För mer renoverings tips besök denna sida jile.se.